In 1971 bedachten Pastoor Mennens en Miel de Jong dat het ook voor Susteren tijd werd om met KinderVakantieWerk te beginnen. Pastoor Mennens regelde een vergadering, waarvoor o.a. Mia van Kerkom, Diny Claessen, Sjeannie Niesten en Gerda Schulpen werden uitgenodigd.

Tijdens die vergadering werd besloten om te starten met KinderVakantieWerk Susteren. Als locaties voor de programma's met de kinderen (homes) waren de twee zalen van Paul Peters (de harmoniezaal) en Hans Claessen (Zaal Mirage) beschikbaar.

Niet lang daarna kwam ook Ed Oosterbaan het bestuur versterken. Samen met Gerda en later ook John Schulpen en Erik Tol heeft hij in de beginjaren veel bijgedragen aan het KVW zoals wij dat nu kennen.

In de daarop volgende jaren zijn er heel wat locaties in en rondom Susteren gebruikt. Een aantal jaren hebben we met alle kinderen gebruik gemaakt van sporthal De Reinoudhal.

Maar de laatste jaren zit weer iedere groep in zijn eigen locatie.

Een van de problemen van KinderVakantieWerk in de beginjaren was het vinden van voldoende leiding. Nadat het idee ontstond om hiervoor jeugd uit de leeftijd van 16 jaar en ouder te vragen, kregen we steeds makkelijker voldoende leiding.

Vooral nadat we rond 2000 zijn begonnen met de groep 14+. Hierdoor houden we redelijk wat ex-deelnemers vast gedurende de tijd dat zij nog te joong zijn voor de leiding.

In 1996 zijn we begonnen met een krantje te maken dat we aan alle kinderen uitdelen. Het eerste jaar nog maar drie keer per week maar daarna werd het een dagelijks gebeuren. Vanaf het moment dat we ook het afdrukken van het krantje in eigen beheer zijn gaan doen waren we in staat om elke dag het krantje aan de kinderen mee te geven op het moment dat zij naar huis gaan.